‘Bitcoin heeft de kracht van een natuurfenomeen’

Klantverhaal / AMDAX

Pieter Voogt

Pieter Voogt is oprichter van een bedrijf in online marketing en webbouw. Eind 2017 was crypto onder zijn medewerkers al een veelbesproken onderwerp en experimenteerden zij volop met nieuwe coins. Na die jongehondenfase stapte Pieter serieuzer in. Hij las, luisterde en leerde veel over het cryptodomein en raakte overtuigd van de toegevoegde waarde.

“Mijn belangstelling voor Bitcoin is in de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Ik luisterde vaak naar de Cryptocast van BNR. Daarin werd al vroeg voorspeld dat na de retailhausse de grote bedrijven zouden instappen, gevolgd door overheden en uiteindelijk de centrale banken. Twee van die stappen heb ik nu al meegemaakt, en ik vergelijk het wel eens met het begin van internet: ik wil erbij zijn. Bitcoin zit qua programmatuur zo ingenieus in elkaar, dat het de kracht heeft van een natuurfenomeen. En ja, dat leidt tot verzet omdat het de bestaande wereld ontwricht, maar in mijn ogen is de voortgang onvermijdelijk.

In september 2020 heb ik mijn wallet overgezet naar AMDAX en toen ook nog Bitcoin bijgekocht. Ik vind het prettig dat zij zowel informeel als professioneel zijn en dat ik al mijn kritische vragen met hen kan bespreken. In de jaren dat ik nu actief ben als cryptobelegger heb ik diverse hausses en koerscorrecties meegemaakt. Ook dat zie ik als een normaal fenomeen: niets in de natuur groeit alleen maar. Ik wil gewoon niet dat mijn zoon later tegen me zegt: ‘Pap, Bitcoin stond toen nog onder de 50.000 en jij hebt ‘m niet gekocht?!’ Nee, dat gaat me niet gebeuren.”

Ga terug naar het overzicht