‘Ik ben een digi-adept’

Klantverhaal / AMDAX

Rogier Braakman

In 2004 startte Rogier Braakman zijn eigen hotelketen. Toen hij veertien jaar later zijn aandelen verkocht, verlegde hij zijn focus van het analoge naar het digitale domein. Daarbij kwam hij al eerder in aanraking met Bitcoin, maar hij vond crypto destijds nog ongrijpbaar en schimmig. Dat veranderde toen hij kennismaakte met AMDAX.

“De hotellerie is uiterst conjunctuurgevoelig. Je hebt met menselijke inzet te maken en die is per definitie kwetsbaar. Mijn zakelijke shift van analoog naar digitaal komt deels uit die ervaring voort. Waarom zouden we ingewikkelde processen onnodig ingewikkeld laten zijn, wanneer we met technologie veel sneller en transparanter kunnen opereren? Vanuit dat perspectief ben ik gaan investeren in start-ups, en zo kwam ik ook in aanraking met blockchain en crypto.

Eerst was ik wat afwachtend. Dit is toch nog een jonge markt, met het imago van een cowboydomein. De mensen van AMDAX zetten daar een serieuzer beeld tegenover. Zij zijn in staat om crypto te duiden, ook vanuit een beleggingssystematiek, met een heldere visie en ambitie voor ogen. De basis is solide, daar aan het Beursplein, en dat schept vertrouwen.

Wat ik belangrijk vind, is dat er veel persoonlijk contact is, gewoon om even te sparren. Dat verloopt heel laagdrempelig, bijvoorbeeld via WhatsApp. Je kunt op die manier traden, maar we hebben het ook over wat er in de markt gebeurt, en welke ontwikkelingen daarop van invloed zijn. Ik mag een digi-adept zijn, maar ik ben zeker ook een mensenmens. Alléén digitaal is niet mijn ding.”

Ga terug naar het overzicht